szikra-laci-comedy

Laci a Gyöngyös melletti Atkáron él, és a helyi boltban sokszor órákat tölt el azzal, hogy csak nézelődik, hallgatja az embereket, és persze olykor elég egy hangzatos szófordulat, és már ír belőle egy poénzuhatagot. Az ötleteket azután összeírja, amelyekhez előbb utóbb hozzányúl, és kidolgozza.

„Én azt mondom, hogy ezt másoktól nem lehet tanulni, csak tapasztalás útján. Vagy benne van valakiben a humor, vagy nem, viszont idővel rá lehet jönni, hogyan kell átalakítani egy poént úgy, hogy az mindenkinek fogyasztható legyen. Minden fellépésen önmagától, és a közönség reakcióiból tanulhat a legtöbbet az ember. Szerintem egy 10 perces összefüggő sztori akkor tekinthető késznek, ha az ember már legalább harmincszor előadta, és látja, hogy mi működik, mi nem. Hol kell még hozzányúlni a történethez, akár előadásmódban, akár szövegileg úgy, hogy az a lehető legsűrűbb és legviccesebb legyen. Én például nagyon odafigyelek arra is, hogy ne káromkodjak a műsoraimban, maximum egy klubesten, ha a poén is megkívánja, akkor egy-egy csúnya szó belefér, de egy tv, rádióműsorban, egy családi napon, fesztiválon, falunapon soha.  Rengeteget írok, szinte már soha nem tud kikapcsolni az agyam, állandóan jár, ennek köszönhetően annyi műsorom van, hogy volt olyan falunap ahol már hétszer voltam, és olyankor ugye nem mondhatom ugyanazt, amit előzőleg! A rövidebb m?sorok mellett, három önálló estem is van, amelyek: A vidék 50 árnyalata, A vicc a fontos, nem a haj, és a Tincs, ami nincs címet viselik.

Tavaly megdöntötte Badár Sándor rekordját, aki előzőleg 7 és fél óráig beszélt egyfolytában a színpadon. Laci 8 óra 5 percig. Saját bevallása szerint 8 órát tervezett, ám az öt percre azért volt még szüksége, mert éppen sztoriban volt. Óránként ivott egy-egy korty vizet, és aznap este belázasodott, valamint fájt minden tagja. azt persze nem lehet tudni, hogy milyen összefüggés volt a rekord megdöntése és a fizikai állóképessége között, de arra készül, hogy legközelebb 9 órán át fog folyamatosan humoros dolgokat mondani közönség előtt.

Szeretettel gondol vissza gyerekkorára, amikor hétfőn adásszünet volt, és olyankor a család együtt hallgatta a szobában a rádiókabarét. Megtisztelőnek érzi, hogy most azokkal a hírességekkel léphet fel, akiket valaha hallgatott. Hofi a példaképe, aki azt mondta: a humor magányos m?faj. Legalább is a stand uposoké a színpadon mindenképpen az.