A lezárást azonban hosszú gyötrelmes időszak előzte meg, tele kételyekkel, bizonytalansággal.. . Judit kislány kora óta nagy szenvedéllyel fogyasztja a csokoládét, ezért sokat segített ebben az időszakban egy másik elfoglaltság. Férje beíratta egy csokoládé készítő iskolába. Az ajándék átadásakor azt mondta Juditnak: ” most elválik, hogy neked és  a csokoládénak  van-e közük egymáshoz”! És lett! Új szín köszöntött az életébe, a csoki készítés közben kiélvezhette kreatív énjét, csillogó szemmel magyarázza: „Olyan csodás, hogy ott Fenn ilyen forgatókönyvet írtak nekem, minden egyes lépés közelebb visz egy másik feladathoz, ma a csokoládé egy eszköz a  munkámban. Kemény fizikai munka a készítés, és magával az anyaggal sem könny? bánni.  Koncentrációt és összpontosítást igényel.  A csokoládé nem adta könnyen magát, hosszú idő telt el addig, mire egy olyan bonbont készítettem, amivel  elégedett voltam.  Nekem a csokoládékészítés egy személyiségfejlesztő program volt, az egyik tanfolyamot követte a másik, majd eljött az az idő, amikor a férjem azt mondta: készítsem el a saját csokoládé kollekciómat! Így született meg a saját csokoládé márkám az „eNJé”. Ezeket  a kollekciókat  limitált szériában készítettem és adtam el. Én szeretem az egyedi dolgokat, nekem a csoki sokkal több, mint egy gasztronómiai élmény, szerettem volna, hogy ezt mások is megéljék. Sokat gondolkoztam azon, hogy lehetne a kóstolásnál többet kihozni belőle”?

judit-csoki-kostolas-kozben

Talán kicsit különösnek hangzik, de át akarta adni azt a szellemiséget, amit neki jelentett a csoki, ezért öszművészeti produkciókat hozott létre. Nála nem úgy működött a dolog, hogy készített egy mogyorós bonbont, hanem kellett valami plusz, amit az ízekkel fejezhetett ki. Az egyik ember könyvet ír, a másik lefesti, amit szeretne, a harmadik eltáncolja az érzéseit. Így jutott el addig, hogy az anyaság témáját a Kötődés Kollekcióban fogalmazta meg. Az Első Szívdobbanás  összeállításban a szeretet és a szerelem volt a téma,  mindegyik kollekcióhoz egy-egy művészeti ágat társított.

„Amikor elkészítettem a bonbonokat, akkor odaadtam művészeknek, kóstolják meg és fogalmazzák meg az ő nyelvükön, hogy mit hoz ki belőlük ez a téma, és ez az íz. Megették a bonbont, és a trió elkezdett játszani, így került a Szívdobbanáshoz egy cd. A táncosok is kóstoltak bonbont, utána táncoltak, és közben fotózták őket, amiből lett egy fotóalbum a Kötődés Kollekcióhoz. Ezek nagyon exkluzív termékek voltak 350 – 400 db készült csak. Mosolyogva hozzáteszi: Ja, ebből nem lehet megélni” A csoki történetéről, készítéséről, a kóstolás technikájáról élményprogramjain mesél, és kifejlesztett egy egyedi módszert is, az úgyn. choco coachning-ot, Ezenkívül beszédtechnika és előadói stílusfejlesztő tréner. Hangképzéssel és a beszédtechnika csiszolásával foglalkozik, vagy egy előadásra, prezentációra, nyilvános szereplésre készíti fel a hozzá forduló embereket, hogy magabiztosan és meggyőzően tudjanak előadni, kommunikálni. Vannak nyílt tréningjei is, de különböző cégek is  igénylik a szakértelmét.