Élete első élő szereplése előtt, öntudatlan állapotban esett be a stúdióba, havazás miatt majdnem lekéste a reggeli híradóját, és Szaddám Huszein meghiúsította, hogy részt vegyen anyukája születésnapján. Ötvözte a csokoládét a művészettel, mellette különböző tréningeket és kurzusokat tart, olykor rácsodálkozik 9 éves kislányára, és szinte minden nap fut, hogy megtanulja legyőzni önmagát…Nagy Judit, beszédtechnika és kommunikációs tréner.

judit-a-csodaszep

Rövid ideig dolgoztam Nagy Judittal, aztán különváltak az útjaink. Semmit se változott, ugyanolyan mosolygós, temperamentumos, határozott, mint amikor a televízióban bemondóként kezdte a pályáját. ( Ma már a fiatalok nem is ismerik ezt a foglalkozást) Kislányként azt képzelte, hogy színésznő lesz, vagy operaénekes, esetleg mindkettő. Családi tévézés közben elbűvölően nézte a néniket a dobozban, de azt sosem gondolta volna, hogy egyszer őt fogják nézni. „Az élettől olyan lehetőségeket kaptam, ami egész egyszerűen elvezetett a televízióhoz.  Nagyszentpéteri Géza tanárom volt a tanítóképző főiskolán, neki köszönhetően kezdtem el foglalkozni beszéddel, beszédtechnikával ő mondta: Juditka, magának a rádióban van a helye! Az ő biztatására jelentkeztem a Magyar Rádió újságírói iskolájába, amelyet sikeresen elvégeztem, és utána rögtön a Magyarországról jövök című műsorhoz kerültem Vágner Máriához. Ez egy csodálatos csapat volt, azóta ismerem Veiszer Alindát is, együtt végeztem vele. Ezzel egy időben kerestek a Magyar Televízióhoz bemondó nőket, és megint azt mondta a tanárom: Juditka, menjen el!

               „Azt hittem szórakoznak velem, mikor felhívtak, hogy megfeleltem!”

„Én az esélytelenek nyugalmával elmentem. A harmadik forduló után felhívott  Esztergályos Károly filmrendező, hogy beválasztottak! Én azt hittem, valaki szórakozik velem és lecsaptam a telefont. Mikor aztán tényleg elhittem a jó hírt, bementem a televízióba, és elkezdődött egy kétéves képzés,  Szebeni Istvánnal, Süveges Gergővel  együtt  tanultam, felvettek minket gyakornoknak. Én bemondóként kezdtem az M2 csatornán, 2001 július 1-én. Legelső szereplésem előtti éjszakán nulla alvással, férjemet tönkre téve (akkor még csak a párom volt) életem legszörnyűbb hisztijét rendeztem, szidtam magam, hogy én ilyen őrültséget elvállaltam, öntudatlan állapotban, nulla alvással egyszer csak ott voltam a tévében! Bementem, vettem egy nagy levegőt, és megcsináltam, de hosszú ideig lámpalázas voltam. Itt indult el bennem egy önismeret a felnőtté válás felé, egy út, ami göröngyös volt. 12 év, amita televízióban töltöttem, sokat formált rajtam, nagyon sok lehetőséget kaptam, amiért hálás vagyok. Egyik feladat után jött a másik, zenei múltam miatt többször felkért a kulturális osztály, pillanatok alatt élő közvetítésekben találtam magam.  Augusztusban már az operában Kovács Sándor zenetörténésszel együtt közvetítettem, és mint a forgószél mentem, és éltem minden lehetőséggel. 2004-ben fordulópont volt a híradózás, amire álmomban sem gondoltam, hogy egyszer ez lesz a munkám. Sokat tépelődtem rajta, hogy elvállaljam-e, mert én egy impulzív személyiség vagyok, a híradó műfaja pedig mást kíván.  Tőlem hallották a jó, vagy rossz híreket, iszonyúan komoly feladat volt megfelelni egy sor elvárásnak.

Egyik télen éjjel havazott, amiről én nem tudtam, hajnalban indultam volna dolgozni, de előtte még autót és némi utat voltam kénytelen takarítani, miközben a torkomban dobogott a szívem a rémülettől, ne hogy lekéssem a reggeli híradót, persze ebből a nézők, mit sem sejthettek. Vagy egy másik eset: anyukám 50-ik születésnapját szerveztem, tortával a kezemben indultam volna a családi ünnepségre, mikor felhívtak: azonnal menjek be a tévébe, mert rendkívüli helyzet van: elfogták Szaddám Husseint! Ez az időszak sokat formált rajtam, onnan mentem el szülni. Ekkor eddigi életem legnagyobb krízisét éltem át! Nagyon nagy trauma ért kislányom születésénél, ott volt egy óriási fordulópont, és ez látszik a pályámon is.  https://www.youtube.com/watch?v=mX41T3b_SV0

2009-ben tértem vissza a képernyőre, hosszú ideig kerestem magamat. Váltottam és a hírszerkesztőségből átmentem a közéleti szerkesztőségbe. Ekkor vezettem a Balatoni Nyarat, utána pedig a Nappali című magazinműsort, ami közel is állt hozzám, bár még dúltak bennem a belső harcok. Ezzel egy időben az MTV-ben elindult egy megmagyarázhatatlan, kiszámíthatatlan átalakulás, számomra szakmailag is kedvezőtlen változások történtek, akkor éreztem, hogy az életemnek ezt a gyönyörű szakaszát, le kellett zárni és tovább kell lépni!