Túl minden krízisen, Anna általános állapota elérte azt a pontot, hogy haza mehetett Győrbe, a szüleihez. A kérdés jogos: miért nem Feféhez, Budaörsre? Nos, mivel a fiatalember is cisztás fibrózisban szenved, és vélhetően a tüdejében olyan bacilusok, gombák lehetnek, amelyek ugyan egészséges emberre nézve ártalmatlanok, de Annára nézve veszélyt jelenthet, ezért nem érintkezhettek. Betartva a szigorú orvosi előírásokat, fél évig kénytelenek voltak külön élni, ami szerelmi életük újabb próbatétele volt, de ezt már boldogan vállalták. Anna első felállása az ágyból remegő lábbakkal történt, annyira legyengült. Pár lépés megtétele, nagyon komoly izomlázat okozott, de jól tudta, hogy csak így térhet vissza élete, a normális kerékvágásba. Az ágyban biciklizett, labdával tornázott, erősítette az izmait, minden nap.  A szülői ház emeletére vezető 17 lépcső megtételébe is leizzadt, de legalább már képes volt rá!

                                            „ Fefe nekem a levegőt jelenti”

Fefe, a társ, aki mindenben kitart Anna mellett. Arra a kérdésre, hogy mit jelent neki Anna, azt válaszolta: „ Anna nekem a minden! Neki jár a boldogság! Rengeteg nehéz pillanatot éltem meg, amikor eltolták a műtőbe, lepergett minden előttem! Viszont doppingolt, hogy az eszemmel tudtam: megcsinálja! Minden pici fejlődés nagy öröm volt számomra. Én egy racionális ember vagyok, és most azt mondom: ha így fog eltelni még két év, hogy Anna ennyire jól lesz, akkor majd ki merem jelenteni: minden rendben van! Halkan hozzáteszem: nem lehetünk, annyira pechesek, hogy a második transzplantáció után is fellépjen valami probléma”! Fefe állapota ugyan romlott valamelyest, de szerinte stabil, és titkon vár arra a csoda gyógyszerre, amit felfedeznek a betegségére. Anna mosolyogva hozzáteszi: „nekem Fefe a levegőt jelenti! Mindig összekötöttem vele, ha nem kaptam levegőt, vagy rosszul voltam”.

Anna a körülményekhez képest jól van. Mosolyog, sétál, romantikus helyekre kirándulnak  Fefével, és már mindenki előtt ismert, hogy teljesítette ígéretét: megmászta a Kékest. Csak így tovább kicsi lány!