Földi Ági hosszan sorolta, milyen értelmezhetetlen helyzetbe kerültek már a szex-munkások. Egy vidéki városban bezárták, bedeszkázták a volt vasútállomást, ami nem a főút mellett volt. Két vendégre váró szex-munkás állt ott, és a bíróság először azt mondta: rossz helyen álltak a lányok, az ügyvéd kért a MÁV-tól egy papírt, hogy ezt a területet egyáltalán nem használják, majd az újabb tárgyaláson, kaptak három nap elzárást. Az elnök szerint folyamatos vegzálásnak vannak kitéve, civil ruhában, civil autóból üldözik az utcán dolgozókat a hatóság emberei. Olyan kirívó eset is megtörtént, amikor a lakásfelújításból származó törmeléket valaki az út mellé borította, a szex-munkás mellette állt, viszont a rendőr megbüntette szemetelésért, és ő választhatott: elfogadja a csekket és befizeti, beviszik 72 órára, vagy rendelnek egy autót, amely elszállítja a hulladékot, természetesen a szóban forgó személy kontójára.

                                      „Fekete volt a melle, annyira bántalmazta a vendége”

Azonban a szex-munkások nagyobbik része lakásban tevékenykedik, de ez a felállás sem sokkal biztonságosabb az utcánál. Egy megrázó történet a sok közül: a vendég súlyosan bántalmazta a nőt, akinek közbe megérkezett a barátja, és a lány védelmére kelt. A szex-munkás nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, Ági szerint az egész testét zúzódások, véraláfutások, tarkították, szinte fekete volt a melle a durva bántalmazástól.  A lányt rábeszélték, hogy tegyen feljelentést, ám a rendőrségen  – finoman szólva – lebeszélték erről, és azt mondták neki: mivel kettős állampolgár, bepecsételik az útlevelébe, hogy „kurválkodott”… Ennek az lehet a következménye, hogy könnyen elveszítheti a magyar állampolgárságát! A jelenlétében megkérdezték melyik erotikus oldalon hirdeti magát, amit persze közösen megnéztek és jót derültek ezen. Ezek után nyilván a lány nem tett feljelentést, viszont a vendége a barátja ellen, igen. Csak hosszas rábeszélés után sikerült elérni, hogy a szex-munkás polgári pert indítson…

Az elmúlt évben készítettek egy erőszaktérképet a beérkező információk alapján, hol, milyen atrocitás érte őket. Mindenki előtt ismert milyen bántalmazásokat, erőszakos cselekedeteket szenvedtek el, sőt, gyilkosság is előfordul… Az elnök szerint  a folyamatos vegzálás miatt is elmennek külföldre dolgozni, de az is szerepet játszik, hogy két év alatt elévülnek azok a  szabálysértések, amelyeket összegyűjtöttek, és nem fizettek be. Földi Ági megerősített abban, hogy régebben létezett a strici, aki megvédte a lányokat, de ma már ez is megváltozott. „Vannak olyan férfiak, akik azt mondják: az út az enyém, és ha ide akarsz állni, akkor fizess nekem, naponta x összeget! Ez a sima helypénz-szed?! Ami ezután jön, azt mindenki maga dönti el, hogy minek hívja: férj, szeret?, barát, stb. Lehet, hogy a férje vigyáz rá, de arra nem mondhatjuk, hogy strici!

Megismertünk sok férjet, dolgozott rendszergazda az egyesületnél szívességből, őrá se mondhatjuk, hogy strici. Van olyan lány, akinek nincs férje, barátja, mégis a helypénz szedőn kívül, valakinek fizet, aki megvédi, és ott van vele egész nap. A szex-munkások tudják, hogy veszélyes, amit vállalnak, de sokaknak ez az egy lehetőségük van, hogy a családjukat el tudják tartani. Esetenként nyolc, tíz emberről gondoskodnak”!  Ági szerint egyéb kifejezések jelentésében is történtek változások, a korábban gyakran használt prostituált szót, ma már csak azokra a személyekre mondják, akik egyfajta kényszer hatására cselekednek, ráadásul mindenüktől megfosztják őket. Ezzel szemben a szex-munkás önként vállalja, amit tesz.